Ostatni tydzień gwarancji...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jamer
    Drive
    • 2005
    • 89

Zamieszczone przez djczas
    Radkow, był taki jeden z łodzi ale na własną prośbę sie wypisał rasta jakiś tam :wink:
    To, jak kolega z Lodzi sie wypisywal akurat mnie ominelo - bylem na miesiacu miodowym.
  • wasyl
    L&K
    • 2005
    • 1084

No i skończyły się beztroskie latka mojej octy. Wyrośnie już niedługo ze swojej gwarancji i odtąd będę sobie sam radził. Ale póki co jest jeszcze tydzień, a więc co radzicie koledzy na co można jeszcze naciągnąć serwis bo jak dotąd to oni nas naciągają..... 8)
    ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
    www.wasilewski-foto.pl
    KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• mario_op
      Ambiente
      • 2005
      • 112

Sprawdź dobrze zawiechy, wszystkie elementy gumowe typu mocowanie stabilizatora. U mnie na gwarancji chyba przy 30tkm wymieniali parę elementów gumowych, m.in. właśnie gumy stabilizatora i mocowania chłodnicy tylko nie pamiętam czy od klimy czy od silnika (bo przy zamykaniu drzwi słyszałem lekkie skrzypienie, jakby coś się kiwało, okazało się że chłodnica sobie troszkę "lata"). Ale przy okazji 2 urodzin jak na "złość" wszystko ok, a teraz lepiej niech już tak zostanie.
      COMBI ELEGANCE'03 ASV

Komentarz

• Samiec
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 4287
        • Octavia I (1U2)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez mario_op
        mocowania chłodnicy tylko nie pamiętam czy od klimy czy od silnika (bo przy zamykaniu drzwi słyszałem lekkie skrzypienie, jakby coś się kiwało, okazało się że chłodnica sobie troszkę "lata").
        A czy u was tez tak lata ta chlodnica ,jak ja u dolu po popycham to niezle lata :? skrzypiec nie skrzypi ,ale sie zastanawiam czy to jest normalne :roll: czy moze brakuje jakis gumek ? :roll:
        TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• bernardo
          L&K
          S_OCP Member
          • 2005
          • 1083

Zamieszczone przez Samiec
          A czy u was tez tak lata ta chlodnica ,jak ja u dolu po popycham to niezle lata :? skrzypiec nie skrzypi ,ale sie zastanawiam czy to jest normalne :roll: czy moze brakuje jakis gumek ? :roll:
          lata, lata, widocznie taki jej już urok, na pierwszym roku gwarancji to i sobie poskrzypieć czasem lubiała. Teraz po 2 latach (84kkm) jest cisza i spokój, ale i tak sobie lata.

p.s.
          ładny moment obrotowy masz seryjnie, u mnie była bieda w serii... gdzie hamowałeś czeszkę?
          aczkolwiek...
          NajtFukinPatrol North-West
          Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
          WhitePride :smokedevil

6,92 s do setki by DGW

Komentarz

• Samiec
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 4287
            • Octavia I (1U2)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez bernardo
            ładny moment obrotowy masz seryjnie, u mnie była bieda w serii... gdzie hamowałeś czeszkę?
            No mi tez sie nawet podoba k w MT na dynaday-u.

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

A czy w autach, ktore mialy fabrycznie gwarancje na dwa lata, mozna ja wydluzyc o rok lub dwa?? Kiedys sie dalo. Takie pytanko troche w temacie, bo to sie zalatwia jak konczy sie wlasciwa gwarancja
              Spritmonitor.de

Komentarz

• pantol
                Elegance
                • 2004
                • 754

Re: Ostatni tydzień gwarancji...

Zamieszczone przez wasyl
                No i skończyły się beztroskie latka mojej octy. Wyrośnie już niedługo ze swojej gwarancji i odtąd będę sobie sam radził. Ale póki co jest jeszcze tydzień, a więc co radzicie koledzy na co można jeszcze naciągnąć serwis bo jak dotąd to oni nas naciągają..... 8)
                Witaj w klubie Mi się skończyła 7-go. Ja ten dzień przeżyłem chyba bardziej niż Octavia na której nie zrobił on żadnego wrażenia!
                Jarek "Vinci"

Komentarz

• mario_op
                  Ambiente
                  • 2005
                  • 112

Zamieszczone przez bernardo
                  Zamieszczone przez Samiec
                  lata, lata, widocznie taki jej już urok, na pierwszym roku gwarancji to i sobie poskrzypieć czasem lubiała. Teraz po 2 latach (84kkm) jest cisza i spokój, ale i tak sobie lata.

p.s.
                  Wymiana gumeczek się kłania (czy jakichś tam mocowań-szczerze mówiąc sie nie przyglądałem), u mnie chłodnica ani tyknie.
                  COMBI ELEGANCE'03 ASV

Komentarz

• Samiec
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 4287
                    • Octavia I (1U2)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Maicroft
                    A czy w autach, ktore mialy fabrycznie gwarancje na dwa lata, mozna ja wydluzyc o rok lub dwa?? Kiedys sie dalo. Takie pytanko troche w temacie, bo to sie zalatwia jak konczy sie wlasciwa gwarancja
                    Ja sie pytalem w ASO to niby mozna ,ale jakos nie chetnie o tym mowili :roll: Dziala to tak ze placisz 1500zl czy 2000zl za gwarancje na rok i jezeli ci cos zacznie padac to wymienia w ciagu trawania gw. tylko za sume do 5000zl. Teoretycznie oplacalne bo za 2000zl dadza czesci za 5000zl ,tylko pytanie co w praktyce wymienia na gw. ,bo ja bedac na ostatnim przegladzie musialem sie upierac(delikatnie ale zawsze) zeby mi zimering(40-45zl) na wale korbowym wymienili na gw. bo przeciekal :?

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Oni na gwarancji to czesto nic nie chca robic, a to jest ubezpieczenie gwarancyjne podpisywane chyba z Hestia. I z tego co ja zauwazylem jak mowisz ze cos nie dziala, to oni robia bo i tak rachunek wysylaja ubezpieczycielowi a on im kaske zwraca.
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• Sebastian_SComp
                        Drive
                        • 2004
                        • 78

Jak się kiedyś dowiadywałem to się da za dopłatą coś takiego zrobić, ale w momencie zakupu samochodu a nie kiedy upływa gwarancja - przynajmniej u nas

Komentarz

• Maicroft
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2004
                          • 25757
                          • Audi

Zamieszczone przez Sebastian_SComp
                          Jak się kiedyś dowiadywałem to się da za dopłatą coś takiego zrobić, ale w momencie zakupu samochodu a nie kiedy upływa gwarancja - przynajmniej u nas
                          U nas wygladalo to tak, ze na miesiac przed konciem gwarancji udalismy sie na rozmowe w tej kwestii, akurat auto bylo po przegladzie na 30 tys i nie bylo zadnego problemu. Tylko wtedy gwarancja byla tylko na 12 miesiecy.
                          Spritmonitor.de

Komentarz

• wasyl
                            L&K
                            • 2005
                            • 1084

no dzięki fakt gumki mi wymienili !!!! ale gwarancji przedłużyć nie chcą .... :wink:
                            ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
                            www.wasilewski-foto.pl
                            KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

Pracuję...